Proiecte sociale în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Patriarhia Română, prin programele sociale și misionare desfășurate în toate Eparhiile din cuprinsul său, nu îi uită pe semenii aflați în suferință.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Chiriarhul locului, funcționează 36 de centre sociale și se desfășoară un număr de 18 programe menite să vină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate. Unul dintre acestea vizează instruirea unor formatori în economie socială, informează TRINITAS TV.

„Este un proiect în care suntem parteneri împreună cu Episcopia Sloboziei și Călărașilor care are ca scop formarea a 45 de oameni în economie socială care, la rândul lor, vor fi formatori. Noi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos în zona de sud-est care cuprinde 6 județe, Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea vom forma 650 de oameni în domeniul economiei sociale ceea ce înseamnă că orice activitate sau profit economic trebuie să fie reinvestit în activități menite să vină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate sau risc social”, a spus Pr. Cons. Ionel Rotaru de la Sectorul social-misionar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Totodată, în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în preajma marilor sărbători sau duminici de peste an se desfășoară numeroase programe destinate ajutorării celor nevoiași.

În cadrul Sectorului social-misionar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos își desfășoară activitatea un personal de specialitate din care fac parte și preoți capelani care asigură asistența religioasă în spitale, unități militare, penitenciare și aziluri pentru bătrâni.

Comentarii Facebook


Știri recente