Proiecte social-filantropice în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

În această perioadă, centrele eparhiale din Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează mai multe acțiuni filantropice îndreptate spre copiii care provin din familii nevoiașe. La Huși se va derula astăzi programul ‘Brațele părintești’, iar la Iași vor primi daruri peste 200 de copii în cadrul proiectului ‘Nașterea lui Hristos, bucuria sărbătorii’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

În Episcopia Hușilor, va avea loc astăzi o nouă etapă a programului ‘Brațele părintești’. Programul se va derula prin intermediul Sectorului social-filantropic și misionar al eparhiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor. Copiii care provin din familii sărace și care au rezultate bune la școală vor primi daruri. ‘Prin intermediul acestui program, fiecare copil primește un ajutor financiar de 50 de euro pe lună până la sfârșitul anului școlar 2011-2012. Cei 58 de copii, beneficiari ai proiectului, se vor întâlni astăzi cu PS Corneliu, la Reședința episcopală din Huși. Episcopul Hușilor va oferi copiilor beneficiari bursa pentru lunile noiembrie și decembrie. Preasfinția Sa va adresa un cuvânt de binecuvântare copiilor și părinților care îi vor însoți pe aceștia’, a spus pr. Marin Tudorică, secretar eparhial al Episcopiei Hușilor. Proiectul ‘Brațele părintești’ are drept obiectiv reducerea abandonului școlar în rândul categoriilor sociale defavorizate, fiind finanțat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin părinteasca purtare de grijă a PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei. Programul constă în adopția de la distanță a unui număr de copii de vârstă școlară care frecventează biserica din diferite parohii din județul Vaslui.

Daruri pentru familiile nevoiașe de la BAS ‘Diaconia’

Biroul de Asistență Socială (BAS) ‘Diaconia’ al Centrului eparhial Iași implementează în aceste zile programul ‘Nașterea lui Hristos, bucuria sărbătorii’. Vor primi pachete cu alimente, fructe și dulciuri 150 de familii nevoiașe, aflate în baza de date a BAS ‘Diaconia’. De asemenea, 95 de copii nevoiași din comuna Mironeasa, județul Iași, vor primi dulciuri. Darurile pentru cei 95 de copii vor fi cumpărate din fonduri strânse de la elevii Grupului Școlar ‘I. C. Ștefănescu’ din Iași, urmând ca BAS ‘Diaconia’ să susțină o parte din cheltuieli. ‘Selecția celor 95 de copii, care fac parte din 30 de familii, a fost realizată de cadrele didactice care predau la școlile din comuna Mironeasa. Este îmbucurător faptul că tinerii de la Grupul Școlar ‘I. C. Ștefănescu’ din Iași au început să se gândească la cei nevoiași’, a declarat Lăcrămioara Pădureț, coordonator în cadrul BAS ‘Diaconia’.

Filantropie pentru sute de copii din Eparhia Romanului și Bacăului

La Biserica Precista Mare va avea loc astăzi programul ‘Pruncul Iisus cheamă copiii’. Un număr de 60 de copii de la grădinița cu program normal de la Școala Generală ‘Al. I. Cuza’ din Roman vor primi din partea lui Moș Crăciun jucării și dulciuri. Programul se va derula cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la inițiativa părintelui paroh Dan Antoce, având sprijinul credincioșilor din parohie.

Tot astăzi vor fi oferite dulciuri și rechizite școlare celor 25 de copii, beneficiari ai proiectului social-filantropic implementat la Cantina ‘Samarineanul milostiv’, aflată în incinta Bisericii ‘Sfântul Gheorghe’ din Bacău.

Copiii orfani din Roman, beneficiari ai proiectului ‘Casa mea’, vor colinda parohia ‘Sfântul Nicolae’ din Roman. Cei 25 de orfani vor primi cadouri din partea părintelui paroh Dragoș Munteanu.

‘Bucuria sărbătorii Nașterii Domnului va ajunge și în sufletele copiilor participanți la proiectele derulate în cadrul Fundației ‘Episcop Mechisedec Ștefănescu’. Un număr de 170 de copii de la centrele fundației din Bacău, Roman și Moinești primesc în aceste zile cadouri constând în dulciuri și jucării. Acțiunile caritabile se implementează prin implicarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și a Centrului eparhial Roman. Copiii de la centrele de zi din Măgirești și Moinești au primit, pe 19 decembrie, daruri, în timp ce ieri au fost oferite cadouri școlarilor din Bacău și Măgura. Astăzi vor primi daruri copiii din centrele de zi din Roman și Sascut’, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente