Proiecte social-filantropice demarate de Episcopia Caransebesului

Episcopia Caransebesului doreste sa demareze o serie de proiecte social-filantropice care sa vina in sprijinul celor nevoiasi. In acest sens, Sectorul Social-Misionar din cadrul Episcopiei a depus patru cereri de finantare pentru proiecte ce se vor desfasura in municipiul Caransebes. Despre unul dintre aceste proiecte, care presupune deschiderea unui centru de noapte pentru persoanele fara locuinta, am aflat mai multe informatii de la pr. Catalin Nicolae Mirisan, consilier al Sectorului Social-Misionar din cadrul Episcopiei Caransebesului: ‘La Biroul de Asistenta Sociala din cadrul Episcopiei Caransebesului am avut numeroase solicitari care ne-au parvenit tocmai in ideea de a asigura o varianta alternativa de cazare. Ne-am gandit ca ar fi binevenit acest adapost de noapte, acum cu caracter provizoriu, pentru ca este strict de urgenta. Pe de alta parte ne-am gandit si la reversul acestui proeict, insa noi luam partea pozitiva a lucrurilor’.

Un alt proiect vizat se adreseaza persoanelor in varsta si care nu se pot deplasa de la domiciliu. Astfel, daca proiectul va gasi sprijin financiar, peste 25 de batrani nevoiasi se vor putea bucura de o masa calda in fiecare zi, la domiciliu, dupa cum ne-a spus tot pr. consilier Catalin Nicolae Mirisan: ‘Avem experienta anului trecut, cand am derulat un astfel de proiect finantat exclusiv din fondurile Episcopiei, prin Sectorul de Asistenta Sociala, si am vazut ca proiectul s-a bucurat de un real succes, in sensul ca am identificat un numar de 22 de varstnici, carora le-am oferit un pranz cald pe zi la domiciliul acestora, incat am hotarat sa continuam acest proiect inceput anul trecut’.

De asemenea, Episcopia Caransebesului doreste sa demareze si alte doua proiecte, de data aceasta vizand tinerii. Astfel, Episcopia doreste sa construiasca un loc de joaca pentru copii si un complex socio-educational pentru tineret. In acest sens, pr. consilier Catalin Nicolae Mirisan ne-a spus ca ‘proiectul centru-socio-educational face obiectul unui alt tip de finantare, de factura mult mai mare, o alta idee a Episcopiei noastre, in colaborare cu Sectorul de Tineret al Episcopiei, unde avem in vedere desfasurarea unei activitati mai ample pentru un numar de 100 de beneficiari, beneficiarii fiind tinerii pentru a le oferi un loc de intalnire si crearea unei alternative de petrecere a timpului liber altfel decat in strada, in cartier sau in alte medii. Vom conta pe o echipa permanenta formata din 20 de voluntari, care vor fi inima si sufletul acestui proiect’.

In final, parintele consilier Catalin Nicolae Mirisan ne-a vorbit si despre fondurile necesare punerii in practica de catre Episcopia Caransebesului a acestor proiecte social-filantropice: ‘Daca din start vom pleca de la ideea ca ne trebuie multi bani si daca din start vom porni de la ideea ca nu vom putea sa-i acoperim de la inceput, nu cred ca ar mai avea rost nimic. Ideea este sa avem un punct de plecare, respectiv finantarile mici (3.000 USD) si cele mari (25.000 USD), aici referindu-ma la proiectul centru-socio-educational pe care noi l-am aproximat la 108.000 USD, insa noi nadajduim in colaboratorii pe care am contat si pana acum, ca sa putem duce la bun sfarsit ceea ce ne-am propus’.

Comentarii Facebook


Știri recente