Proiecte și parteneriate de suflet la Asociația Casiana din Tulcea

În anul 2005 a luat ființă, în orașul Tulcea, Asociația Casiana, care și-a propus de la început să vină în sprijinul oamenilor și să inițieze și coordoneze mai multe alte proiecte de natură socială dar și culturală, pentru copiii și credincioșii din Dobrogea.

Părintele Romeo Gabriel Ispas, protoiereu în municipiul Tulcea, a înființat, împreună cu alți preoți și oameni de bine, această asociație creștin-ortodoxă cu scopul de a organiza acțiuni cu caracter social în folosul copiilor și batrânilor nevoiași. Astfel, în cadrul asociației se oferă o masă caldă, zilnic, persoanelor aflate în dificultate, se oferă, de asemenea, asistență socială mamelor și copiilor din familiile defavori-zate, în scopul educării și integrării lor în comunitate.

În domeniul cultural, asociația are ca obiect de activitate organizarea de activități culturale menite să aducă în sufletele pruncilor, tinerilor, adulților și bătrânilor lumina spirituală și bucurii care să le susțină permanent dorința de frumos, de bine și de un autentic progres sufletesc.

În vara anului 2008, Asociația Casiana și Televiziunea Română au început dezvoltarea unui proiect pentru locuitorii Deltei, intitulat „Campania Oamenii Deltei”, în cadrul căruia s-a încercat sprijinirea nevoilor imediate a celor 12.500 de cetățeni recenzați aici, iar până în prezent s-a reușit renovarea dispensarului din localitatea Maliuc, precum și realizarea unei săli multifuncționale și a unei săli de sport la școala din Letea.

Un alt proiect al asociației, „O lume într-un click”, își propune achiziția de tehnică de calcul, calculatoare, laptopuri, imprimante, multifuncționale, camere web, surse UPS pentru desfășurarea activităților. Aceste echipamente vor oferi posibilitatea voluntarilor să utilizeze computerul și internetul, în vederea unei comunicări și informări mai bune.

„Ne dorim ca prin aceste proiecte și parteneriate de suflet să venim în sprijinul oamenilor din Deltă și al copiilor. Participăm la aceste acțiuni social-caritative în numele milei creștine împreună și în colaborare și cu parohiile dobrogene, cu nădejdea că vom fi astfel mai uniți în credință și în dragoste față de Hristos”, ne-a declarat părintele Romeo Gabrile Ispas.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente