Proiecte noi în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin Departamentul Social, răspunde programului Patriarhiei Romane de luptă împotriva abandonului școlar, implementând ‘Adopția la Distanță’ prin proiectul ‘Brațele Părintești’, informează Departamentul de informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Programul cuprinde adopția a 100 de copii din diferite Eparhii Ortodoxe din Romania și se va derula prin Asociația ‘San Lorenzo dei Romeni’ a Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. Prin acest program, fiecare copil va primi un ajutor financiar de 50 euro/luna.

De asemenea, în data de 28 septembrie 2010 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei va semna un Protocol de Colaborare cu USL ROMA B (Unitatea Sanitară Locală Roma B) sub patronatul Regiunii Lazio, prin care se statornicește dreptul la asistență religioasă în structurile spitalicești și de asistență medicală din Sectorul Roma B.

Prin acest proiect se garantează accesul în spitale pentru asistență religioasă și slujitorilor ortodocși români, care vor putea nu doar întâlni pe romanii ortodocși din spitale, dar vor și putea desfășura servicii religioase pentru aceștia în incinta spitalelor din Sectorul Sanitar ROMA B.

Din partea Episcopiei va semna Pr. Gh. Militaru – Consilier Social al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…