Proiecte europene sociale și muzeografice în Episcopia Severinului și Strehaiei

Episcopia Severinului și Strehaiei a găzduit la finele lunii trecute mai multe evenimente importante pentru activitatea pastoral-misionară din eparhie, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. În acest sens, amintim de activitatea de diseminare din cadrul proiectului european „Întreprinderi sociale pentru incluziune socială”.

Federația Filantropia a organizat miercuri, 31 august, un eveniment de diseminare a conceptului de economie socială, în cadrul proiectului „Întreprinderi sociale pentru incluziune socială”. Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Centrului Eparhial din Drobeta-Turnu Severin. Cu acest prilej, participanții au avut ocazia să analizeze în detaliu subiecte de interes general, precum popularizarea domeniului economiei sociale, stimularea interesului pentru acest domeniu sau interconectarea persoanelor din mai multe medii (organizații nonguvernamentale, mediul de afaceri, comunități locale), în scopul mobilizării acestora pentru dezvoltarea de întreprinderi sociale. De asemenea, a fost precizat impactul social al dezvoltării acestui tip de întreprinderi.

Ultimul modul al cursurilor de muzeograf

Săptămâna trecută, în perioada 22-26 august, a avut loc în stațiunea Băile Herculane ultimul modul al cursului de perfecționare pentru ocupația de muzeograf. Cei 40 de participanți au recapitulat cunoștințele dobândite pe parcursul perioadei de școlarizare și au fost examinați de o comisie formată din specialiști. Cursurile de muzeograf au fost urmate de 250 de persoane din cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei și Episcopiei Caransebeșului, prin intermediul proiectului ‘Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național’. Proiectul este realizat în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Universitatea din Presov (Slovacia) și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane, după cum informează site-ul oficial al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Principala direcție urmărită prin acest program de școlarizare a viitorilor muzeografi din cele două eparhii se regăsește în necesitatea administrării celor peste 193 de monumente istorice de clasa A și B, precum și a bogatului tezaur de bunuri mobile și de patrimoniu din teritoriu, care necesită o inventariere și clasare cât mai urgentă. Tot în acest sens, au fost încheiate protocoale de colaborare cu mai multe instituții de prestigiu din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente