Proiecte educaționale noi în Eparhia Dunării de Jos

Profesorii de religie din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au întrunit în consfătuiri în zilele de 6 și 7 septembrie, informează Ziarul Lumina. Cadrele didactice care predau în școli și licee de pe raza județului Galați s-au întâlnit ieri cu IPS Arhiepiscop Casian, iar cei din județul Brăila s-au întâlnit joi.

Ieri, programul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala arhiepiscopală din Galați, la care a participat Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, dar și toate cadrele didactice prezente la întâlnire. Dezbaterile propriu-zise au fost găzduite de Sala ‘Episcop Melchisedec Ștefănescu’ din incinta Centrului eparhial și au fost prezidate de chiriarhul Dunării de Jos. La eveniment a participat și dna Diamanta Bulai, inspector școlar general-adjunct Galați. Lucrările au fost structurate pe trei mari teme, respectiv: retrospectivă asupra anului școlar 2011-2012; perspectivă asupra anului școlar 2012-2013; continuarea proiectelor comune Biserică – Școală, la nivel eparhial, insistându-se asupra aprofundării relației Bisericii cu Școala prin programele educaționale desfășurate la nivel local și național, în special prin programele naționale ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’.

Partea finală a consfătuirii a fost rezervată diferitelor aspecte practice semnalate de profesorii de religie în activitatea școlară și dezbaterilor pe seama acestora.

Și întâlnirea de la Brăila a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din municipiu, la care au participat toți profesorii prezenți.

Ședința propriu-zisă, găzduită de sala de conferințe a Protopopiatului Brăila, a fost prezidată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a propus analizarea problemelor pe care le întâmpină în an de criză elevii, familiile lor, cadrele didactice, insistând asupra aprofundării relației Bisericii cu Școala prin programele educaționale desfășurate la nivel local și național, în special prin programele naționale ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’. La eveniment a participat și inspectorul școlar general adjunct din Brăila, dl Cătălin Nicola Stănica.

Comentarii Facebook


Știri recente