Proiecte editoriale la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Române desfășoară și în această perioadă o activitate susținută. Prin intermediul publicațiilor aceasta se adresează deopotrivă clerului, teologilor, precum și credincioșilor laici, informează TRINITAS TV.

„Avem în curs de apariție textele importante ale Sfântului Atanasie cel Mare. Aș menționa aici ‘Cuvânt împotriva elinilor’, ‘Tratat despre Întruparea Cuvântului și despre arătarea Lui nouă prin Trup’, ‘Trei cuvinte împotriva arienilor’. De asemenea, o apariție important pe care o așteptăm cu nerăbdare și nu doar noi, ci și cititorii ortodocși, este aceea a ‘Omiliilor duhovnicești’ ale Sfântului Macarie Egipteanul”, a spus domnul Vasile Bănescu, directorul Editurii Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Numeroase proiecte și apariții editoriale din acest an vizează Anul omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei Bisericii noastre. Totodată, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Române are în vedere și noi traduceri a unor scrieri importante: „La Editura Basilica unde preponderent apar texte teologice contemporane putem semnala cu bucurie apariția a două volume numite ‘Florilegii patristice’, primul consacrat Simbolului de credință. Acest Florilegiu surprinde în modul cel mai interesant observații ale marilor părinți ai Bisericii noastre în legătură cu ideile dogmatice care structurează Simbolul de credință. Volumul a fost alcătuit de părintele diacon Liviu Petcu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași. Tot părintelui Petcu îi aparține și al doilea volum de Florilegiu patristic intitulat ‘Sângele martirilor – sămânța creștinilor’, a mai declarat domnul Vasile Bănescu.

Cărțile editate la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă pot fi procurate atât de la magazinele bisericești proprii cât și de la pangarele lăcașurilor de cult din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente