Proiecte catehetice și culturale în Caransebeș

Lângă Biserica ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Caransebeș funcționează din luna ianuarie a acestui an așezământul social ‘Sfântul Apostol Andrei’. În cadrul așezământului sunt desfășurate numeroase activități catehetice și culturale cu tinerii din parohie, precum și sociale pentru cei aflați în nevoi. În 15 septembrie, Parohia ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ va inaugura o nouă cantină socială la sediul Societății Femeilor Ortodoxe, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Așezământul social ‘Sfântul Apostol Andrei’ din Caransebeș, care funcționează pe lângă Parohia ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’, a fost inaugurat pe 7 ianuarie 2011 de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Acesta cuprinde o școală duminicală, unde copiii preșcolari și școlari de ciclul primar desfășoară activități religios-educative sub supravegherea unor voluntari din parohie. Centrul a fost amenajat prin contribuția Parohiei ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’, împreună cu Societatea Femeilor Ortodoxe din Caransebeș. De asemenea, se desfășoară periodic activități cu tinerii liceeni din parohie, aceștia implicându-¬se în activitatea social-filantropică desfășurată de parohie.

Centrul desfășoară parteneriate cu cele două grădinițe de pe raza parohiei: Grădinița ‘Sfânta Filoteea’ și Grădinița cu program prelungit nr. 1 din Caransebeș. Parteneriatele constă în diverse programe religios-educative derulate de către preoții slujitori. În cadrul acestui parteneriat, părintele Iliuș Mihai, slujitor al parohiei, desfășoară cu copiii activități săptămânale, iar în preajma marilor sărbători au loc în biserică scenete și piese de teatru religioase jucate de către copii.

‘Pe lângă activitățile social-filantropice desfășurate de parohia noastră, ‘Masa pe roți pentru bătrânii noștri’, proiect prin care asigurăm prânzul zilnic la domiciliu pentru 25 de bătrâni; cantina socială, unde 15 copii primesc zilnic o masă de prânz; spălătoria socială, prin care beneficiarilor de programe sociale li se spală hainele, am considerat oportună derularea unui proiect care să-i vizeze pe copiii și tinerii parohiei noastre. Astfel, la începutul acestui an, la prăznuirea ocrotitorului parohiei noastre, în 7 ianuarie, a avut loc inaugurarea așezământului social ‘Sfântul Apostol Andrei’. În acest așezământ social, copiii preșcolari și școlari beneficiază de activități religios-educative sub supravegherea unor voluntari. Considerăm că Biserica lui Hristos are menirea de a veni în sprijinul celor care sunt în neputințe și suferințe, de aceea, prin activitățile pe care le desfășurăm, încercăm să-i ajutăm pe copiii, tinerii și bătrânii noștri care se află în dificultate. În momentul de față, Parohia ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ este partener în proiectul ‘Pentru un zâmbet de copil’, proiect prin care dorim să reabilităm Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Caransebeș, împreună cu alte organizații din orașele Caransebeș și Reșița’, ne-a precizat părintele paroh Gabriel Gozman.

Parohia ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ din Caransebeș dezvoltă numeroase programe sociale în cadrul complexului de servicii sociale ‘Arhiereu Filaret Musta’. De la 15 septembrie, parohia, în parteneriat cu Societatea Femeilor Ortodoxe, va inaugura o nouă cantină socială la sediul societății.

Comentarii Facebook


Știri recente