Proiecte catehetice în Episcopia Zalăului

În cele șapte circumscripții catehetice din Episcopia Sălajului au avut loc ieri, 18 decembrie, acțiuni în cadrul a opt noi proiecte catehetice. Acestea fac parte din acțiunile organizate de Sectorul Cultural – Biroul de catehizare al Episcopiei Sălajului sub egida ‘Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii’, informează „Ziarul Lumina”.

La Zimbor s-a încheiat proiectul ‘Hristos Se naște, întâmpinați-L’, cu participarea copiilor din parohiile Zimbor, Almaș, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Fildu de Mijloc, Hida, Mesteacăn, Racâș, Ruginoasa, Sâncraiu Almașului, Sâmnihaiu Almașului, Țăud, Grupul Școlar ‘Liviu Rebreanu’ Hida și Școala Gimnazială Zimbor.

La Cehu Silvaniei, în cadrul proiectului ‘Lăudați și cântați și vă bucurați’ au participat copii din Parohia Bocșa, de la Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ Cehu Silvaniei, Grădinița ‘Piticot’, Centrul Social Multifuncțional Cehu Silvaniei, Grupul Școlar ‘Gheorghe Pop de Băsești’ și Școala Gimnazială ‘Andrei Mureșanu’. ‘Colind și dar din suflet de copil’ s-a intitulat proiectul derulat de Circumscripția catehetică Zalău, la Biserica din Parohia Creaca. Au participat copii de la parohiile Borza, Brebi, Creaca, Ortelec, Jac, Poarta Sălajului, Sângeorz și de la Școala Gimnazială Creaca. La Biserica ‘Sfânta Parascheva’ Șimleu-Silvaniei a avut loc proiectul ‘Deschide ușa creștine’. Au cântat colinde copii din parohie, de la școlile gimnaziale ‘Horea’ și ‘Silvania’, și de la grădinițele cu program prelungit Nr. 1 și Nr. 3. În biserica din Nușfalău, s-a încheiat proiectul ‘Veste bună vă aducem’, cu participarea copiilor din parohiile Nușfalău, Cosniciul de Jos, Cosniciul de Sus, Ip, Cerâșa, Halmăjd, Porți și de la școlile gimnaziale din Marca, Ip, Halmăjd și Nușfalău.

Proiectul ‘După datini colindăm’ s-a încheiat la biserica din Parohia Bădăcin, cu implicarea copiilor din parohiile Bădăcin, Iaz, Tusa, Sârbi, ‘Sfântul Ștefan’ Zalău și de la școlile gimnaziale ‘Horea’ și ‘Silvania’ din Șimleu-Silvaniei.

‘N-am venit să cerem, am venit să dăm’ s-a intitulat proiectul încheiat la biserica Parohiei Stârciu, cu implicarea copiilor din parohiile Stârciu, Ban, Bănișor, Marin, Horoatu-Crasnei, Cizer, Plesca și Vârșolț. La Catedrala episcopală ‘Înălțarea Domnului’ Zalău și la Parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ Hereclean a avut loc proiectul ‘Slobozi-ne gazdă-n tindă’, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…