Proiecte catehetice în Episcopia Sălajului

Proiectul catehetic ‘Din darurile Duhului Sfânt’ s-a încheiat în circumscripția catehetică a Protopopiatului Jibou, Eparhia Sălajului. Evenimentul a avut loc la Parohia Jibou II, ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, gazdă fiind pr. Dan Dregan, protopopul Jiboului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Proiectul s-a derulat în perioada aprilie – iunie 2012 și a avut ca scop păstrarea tradițiilor creștine pascale și postpascale prin pricesne și poezii, dar și cunoașterea evenimentelor legate de praznicul Învierii, de Înălțare, cât și de Pogorârea Duhului Sfânt. În proiect au fost implicați peste 100 de copii, iar printre parteneri au fost Primăria Jibou, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, parohiile din circumscripția catehetică Jibou. Copiii de la grupele de cateheză din parohiile Inău, Cristolț, Jibou II, Tihău, Jibou I și de la Grupul Școlar Surduc au prezentat un program artistic. Pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, a acordat celor implicați în proiect diplome din partea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului.

De asemenea, s-a încheiat un alt proiect catehetic ‘Tineri lăudând pe Domnul’, aflat la a treia ediție. Activitatea a fost coordonată de Episcopia Sălajului și ISJ Sălaj. Aproximativ 100 de elevi care au obținut premii și mențiuni la faza județeană a Olimpiadei de religie, la concursul ‘În lumina lui Hristos’ și cei care s-au implicat activ în activitățile din cadrul proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ la Parohia ‘Sfânta Vineri’ din Zalău, au fost răsplătiți cu o excursie la sfânta Mănăstire Strâmba și la grădina botanică din Jibou.

Comentarii Facebook


Știri recente