Proiect social pentru persoanele private de libertate la Craiova

Începând cu luna ianuarie a anului 2012, Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, a reînceput activitățile de evaluare și intervenție psiho-socială din cadrul Proiectului social ‘Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate’, informează Gheorghe Cioiu.

În cadrul acestui proiect, 60 de persoane private de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova beneficiază de servicii sociale specializate, precum și de cursuri de formare profesională în domeniul brutăriei și patiseriei.

La finalul acestor activități, cinci dintre beneficiarii proiectului, selectați în funcție de abilitățile dobândite, situația socio-familială și interesul manifestat, vor fi angajați în cadrul Intreprinderii Sociale, aflate în curs de înființare, la Craiova. Intreprinderea socială este o entitate comercială ce desfășoară activități cu scop lucrativ (ca orice companie obișnuită), dar care folosește profitul obținut pentru crearea de noi locuri de muncă destinate persoanelor defavorizate; Întreprinderea de acest tip nu are ca scop principal maximizarea profiturilor, ci îndeplinește strict o misiune socială.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…