Proiect social lansat în județele Dolj și Olt

Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociația pentru Formare Profesională a Adulților, implementează în județele Dolj și Olt proiectul „RESTAURO – Specializare în arta țesătoriei tradiționale”.

După cum reiese dintr-un comunicat de presă emis de Fundația „Cuvântul care zidește”, proiectul se derulează în perioada decembrie 2011-noiembrie 2013 și își propune dobândirea de noi abilități și competențe în domeniul țesător-restaurator covoare prin intermediul cursurilor de specializare autorizate, în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, inactive sau șomerilor din județele Dolj și Olt, aparținând mediului rural.

Pentru atragerea și susținerea grupului țintă pe piața muncii vor fi oferite intervenții integrate: consiliere individuală și de grup, organizarea de cursuri și vizite de studiu, precum și programe de plasare pe piața forței de muncă. Selectarea persoanelor din grupul țintă constă în identificarea și colectarea informațiilor despre un număr de 150 de persoane aflate în cautarea unui loc de muncă, inactive sau șomeri. La finalul procesului de selecție se va stabili un grup de 60 persoane care vor dobândi competențele necesare meseriei de țesător-restaurator covoare și vor beneficia de cursuri comparate și practică în arta țesătoriei tradiționale din alte zone reprezentative ale țării. Restul de 90 perspersoane vor beneficia de un pachet informativ (tiparituri și CD-uri) cu oportunități de practicare a artelor meșteșugărești, cu potențial în regiunea Olteniei.

Proiectul RESTAURO are un profund caracter practic, obiectivul final urmărind ca o parte dintre participanții la cursurile de instruire, la încheierea proiectului, să obțină un loc de muncă în domeniul restaurării țesătoriei tradiționale.

Comentarii Facebook


Știri recente