Proiect social-filantropic în Episcopia Tulcii

În cea de a doua fază a proiectului social – filantropic ,,De la inimă pentru inimi”, inițiat în 2011 și derulat de Seminarul Teologic ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, pentru ,,Anul omagial al Tainei Sf. Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, astăzi 22 februarie, un număr de 8 elevi din clasa a XII-a de la Seminarul Teologic, s-au aflat la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru donarea de sânge, după cum ne-a precizat Pr. consilier cultural Felix Neculai.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt: schimbarea mentalității actuale negative despre donare și voluntariat, stimularea implicării elevilor seminariști dar și a elevilor din liceele tulcene în acțiuni filantropice, sensibilizarea opiniei publice cu privire la criza actuală de sânge cu care se confruntă România.

Despre această acțiune, Dan Gelep, vicepreședintele Consiliului Elevilor a declarat: „Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul școlii am finalizat și etapa a doua a proiectului de De la inimă pentru inimi sperând că am sensibilizat opinia publică dar și pe colegii noștri de la alte licee. În următoarele două luni vom mediatiza proiectul în toate liceele din Municipiul Tulcea, sperând că în ultima etapă a proiectului vom reuși să îndeplinim ceea ce ne-am propus”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…