Proiect social desfășurat la Biserica Sfântul Nicolae – Amaradia din Craiova

Până la finalul anului, la Biserica „Sfântul Nicolae – Amaradia” din Craiova va fi dat în funcțiune un Centru social pentru copiii aflați în dificultate. Proiectul a fost inițiat în urmă cu doi ani de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și este finanțat din fonduri europene, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Potrivit părintelui protopop Florin Bonea, de la Protopopiatul Craiova – Sud, la acest centru social vor fi asistați, în fiecare an, 40 de copii cu diverse probleme, precum deficiențe de auz, de văz, locomotor, care au părinții plecați la muncă în străinătate sau care provin din familii nevoiașe. Centrul social pentru copii va cuprinde două săli de clasă, sală de mese cu bucătărie, cabinet medical, sală de festivități, două dormitoare, magazii și alte spații necesare unei astfel de instituții.

„Proiectul prevede transformarea vechii case parohiale într-un centru care să aibă în grijă copiii aflați în dificultate. În această casă parohială a funcționat, până în 1908, Școala Traian pentru că, în trecut, școlile funcționau pe lângă biserici. Este un vechi deziderat al nostru, al preoților și al Consiliului parohial, de a reda acestei case parohiale vechea funcțiune pe care a avut-o în urmă cu mai bine de o sută de ani, acela de lăcaș de învățământ în curtea bisericii”, a precizat părintele protopop Florin Bonea.

Comentarii Facebook


Știri recente