Proiect social derulat în județul Gorj pentru sprijinirea elevilor cu risc de abandon școlar

Filiala din Târgu Jiu a Asociației „Vasiliada”, patronată de către Mitropolia Olteniei, derulează în această perioadă, prin intermediul Centrului social pentru copii și tineri „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu, proiectul „Investește în educația mea.”

Proiectul urmărește îmbunătățirea accesului la educație pentru un număr de 60 de elevi din clasele a 7-a și a 8-a, cu rezultate bune la învățătură, proveniți din familii nevoiașe și cu risc crescut de abandon școlar. Elevii provin din 7 comunități școlare, reprezentând municipiul Târgu Jiu și localități din județul Gorj.

După cum a ne-a spus Iuliana Enulescu, asistent social în cadrul Asociației Vasiliada, filiala Târgu Jiu, ‘cei 60 de elevi participă la activități educative specifice proiectului, precum îmbunățățirea pregătirii la limbi străine și lucru la calculator, urmărindu-se dezvoltarea interrelaționării în interiorul comunității și dezvoltarea încrederii în sine’. Un alt obiectiv al proiectului îl reprezintă informarea și conștientizarea autorităților locale, a cadrelor didactice și a elevilor cu privire la respectarea dreptului la educație și asigurarea egalității de șanse în acest sens.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…