Proiect social de anvergură lansat la Arad

Mii de persoane din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Alba și Timiș vor fi ajutate de preoții și credincioșii ortodocși. La Arad a fost prezentat un proiect, finanțat din fonduri europene, în valoare de peste 4.600.000 lei în cadrul căruia mai bine de 2000 de oameni din categorii sociale defavorizate vor fi ajutați să își găsească un loc de muncă, vor fi consiliați în ceea ce privește reintegrarea în societate și vor fi ajutați să urmeze cursuri de calificare-recalificare în diverse meserii, informează TRINITAS TV.

Proiectul se numește: „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei” și a fost lansat la Reședința arhiepiscopală din Arad. Au fost prezenți ierarhi din Eparhiile implicate, oficialități și reprezentanți ai presei locale și centrale.

„Trebuie să dăm sprijin oricăruia dintre cei care reprezintă aproapele nostru așa cum arătam în cadrul ședinței, având ca exemplu Pilda samarineanului milostiv și milostivirea Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

„Proiectul are în atenție și formarea unor centre de incluziune socială, dar și pregătirea de formatori: formarea preoților și a comunităților parohiale în a scrie proiecte”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

„Avem două județe cel puțin în Mitropolia Banatului și mă refer la județul Caraș-Severin, dar și la județul Hunedoara cu probleme multiple din punct de vedere social, cu zone defavorizate, monoindustriale și foarte mulți șomeri. De aceea, cred că acest proiect va rezolva măcar o parte din nevoile sociale ale acestor județe”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea integrării sau reintegrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii, în următorii doi ani, prin servicii de asistență socială și dezvoltarea capacității comunităților parohiale ortodoxe din județele vizate.

Proiectul se află pe axa prioritară VI „Promovarea incluziunii sociale” și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…