Proiect pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național în Eparhia Severinului și Strehaiei

În Sala „Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial din Drobeta-Turnu Severin a fost organizată astăzi, 7 septembrie, o conferință de presă pentru lansarea proiectului „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural național”. Proiectul va fi implementat de Eparhia Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Muzeul Regiunii Porțile de Fier și Universitatea din Presov, Republica Slovacă. La eveniment a participat și chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, informează TRINITAS TV.

„Acest proiect este unul dintre cele mai mari proiecte pe care noi am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să-l câștigăm. În ceea ce privește câștigarea proiectelor există câteva norme care trebuie împlinite. O primă cerință o reprezintă parteneriatele”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

La conferință au participat oficialități locale și județene precum și reprezentanți ai instituțiilor direct implicate în proiect.

Pe parcursul a 33 de luni vor fi înființate două Centre coordonatoare în domeniul patrimoniului cultural bisericesc, 9 puncte de lucru, o rețea informatică, o platformă on-line, 2 pagini web, 2 muzee virtuale, precum și 2 baze de date electronice. Vor beneficia de formare profesională în cadrul proiectului aproximativ 950 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente