Proiect pentru sprijinirea încadrării pe piața muncii a studenților, la Craiova

În cadrul proiectului „Competențe socio-umane pentru piața muncii din regiunea Sud-Vest Oltenia”, implementat de Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației, în calitate de beneficiar, în luna august a fost continuată una dintre activitățile importante din primul an de desfășurare a proiectului, activitate reprezentată de elaborarea în parteneriat a unui Program cadru de practică în domeniul socio-uman.

După identificarea în comun a conținuturilor și situațiilor de învățare necesare pentru dezvoltarea acelor competențe profesionale și transversale solicitate de piața forței de muncă, în luna august a fost finalizat Programul cadru de practică în domeniul socio-uman, program în baza căruia se vor desfășura stagiile de practică ale studenților de la cele 7 specializari din proiect: Teologie Pastorală, Istorie, Relații Internaționale și Studii Europene, Asistență Socială, Sociologie, Română, Comunicare și Relații Publice. Acest Program cadru de practică vizează, pe lângă îmbunătățirea stagiilor de practică a studenților din domeniul socio-uman atât creșterea calității învățământului universitar, cât și adaptarea ofertei educaționale la cerințele actuale ale pieței muncii pentru dezvoltarea competențelor profesionale și sociale ale viitorilor absolvenți, după cum informează Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Tot în luna august 2012 a fost continuată o altă activitate importantă din primul an de derulare a proiectului și anume constituirea grupelor de practicanți și repartizarea acestora la instituțiile de primire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…