Proiect pentru șomeri, la Cluj-Napoca

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va participa, în această după-amiază – 28 iulie 2011-, la ceremonia de lansare oficială a proiectului „MACS NV – Măsuri Active pentru Combaterea Șomajului”. Acest proiect își propune să sprijine șomerii de lungă durată în găsirea de locuri de muncă stabile și formarea lor în acest sens, astfel contribuind la creșterea șanselor de ocupare și dezvoltarea societății comunitare.

În cadrul proiectului, șomerii de lungă durată din județul Cluj beneficiază de informare și consiliere profesională, medierea muncii pe locurile de muncă vacante, plasare la locul de muncă, asistență postangajare în vederea menținerii locului de muncă dobândit, cursuri de formare profesională, consultanță si asistență, pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri, stagii/schimburi de experiență în Spania.

Despre obiectivul programului a relatat pentru Radio Renașterea, coordonatorul pe plan local, pr. Dorel Gălan: „Ceea ce dorim este ca cel puțin 500 de șomeri de lungă durată să beneficieze de servicii de informare și consiliere, dintre aceștia cel putin 200 de șomeri să beneficieze de mediere pe piața muncii, dintre care cel puțin 40 sperăm să-și găsească un loc de muncă, vom organiza două burse de locuri de muncă vacante.

Cursurile se vor încheia cu un studiu privind necesarul de pe piața muncii la nivelul județului Cluj. Proiectul se va desfășura pe durata a doi ani și are o valoare totală de 2,14 mil. lei, fiind finanțat din Fondul Social European.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…