Proiect pentru prevenirea consumului de droguri, în trei licee din Iași

Trei licee din Iași au derulat luna trecută în parteneriat o serie de activități care au urmărit prevenirea consumului de droguri. 20 de tineri au aflat joi, 31 mai 2012, de la reprezentanții Fundației ‘Alături de voi’ care sunt riscurile consumului de droguri și contactării virusului HIV/SIDA.

La Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’ din Iași a avut loc joi, 31 mai 2012, activitatea ‘Tentații adolescentine’, susținută de reprezentanții Fundației ‘Alături de voi’ din Iași în cadrul proiectului ‘Strigăte din necunoscut’. Cei 20 de tineri au aflat care sunt riscurile consumului de droguri, punându-se accent pe contactarea virusului HIV/SIDA. Grupul țintă a fost selectat în urma unor chestionare, realizate cu ajutorul psihopedagogului din școală. Au fost aleși copiii care sunt tentați să fumeze, să mărească consumul de tutun și să fumeze droguri ușoare. ‘Proiectul se va încheia pe 4 iunie, iar pe 5 iunie va avea loc jurizarea proiectelor la Inspectoratul Școlar Județean Iași. Proiectul va fi continuat chiar și după încheierea concursului de proiecte pentru că impactul trebuie să fie mult mai mare’, a spus prof. de religie Camelia Apopei de la Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’. Proiectul ‘Strigăte din necunoscut’ este implementat la inițiativa a patru copii din clasele a IX-a și a X-a de la Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’. Acesta face parte dintr-un concurs mai mare de proiecte lansat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și urmărește prevenirea consumului de droguri în licee. Grupul țintă este format din 300 de copii din trei licee ieșene: Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’ din Iași, Colegiul Tehnic ‘Gheorghe Asachi’ din Iași și Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații ‘Tehnoton’ din Iași.

‘În cadrul acestui proiect ne-am propus să derulăm o serie de activități constând în campanii și dezbateri referitoare la prevenirea consumului de droguri la cele trei licee implicate. Au fost organizate întâlniri cu părinții, cu elevii la școală, dar și în cadrul Bisericii ‘Sfinții Martiri Brâncoveni’ și ‘Sfânta Mahramă’ din Iași. Am dorit să sensibilizăm elevii prin diferite acțiuni, să le arătăm cât de nociv este consumul de droguri, mai ales tutunul, care este la modă în rândul liceenilor. Luna trecută ne-am implicat în evenimentul Memorialul Internațional al Lumânărilor Aprinse, în memoria victimelor HIV și SIDA, care face victime și prin injectarea de droguri. Proiectul a avut un impact pozitiv asupra tinerilor din cele trei licee implicate. Cu ocazia diverselor evenimente naționale și internaționale, elevii noștri s-au implicat în activități. Cu ocazia Zilei Curățeniei, ‘Letâs Do It, Romania!’, cei patru copii implicați în proiect au distribuit 150 de pliante concepute de ei în liceele partenere’, a explicat prof. Camelia Apopei.

Comentarii Facebook


Știri recente