Proiect pentru prevenirea abandonului școlar la Craiova

Începând cu data de 2 august 2010 se derulează proiectul ‘Dezvoltarea infrastructurii de educație și asistență pentru copiii cu risc crescut de abandon școlar și părăsire timpurie a școlii’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Inițiativa aparține Asociației Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Fundația ‘Copii în dificultate’ și Primăria Sărulești din județul Cluj. Proiectul, care durează 30 de luni, are ca obiective principale prevenirea și corectarea abandonului școlar în rândul copiilor din mediul rural, din zonele dezavantajate socio-economic, precum și pentru copiii de etnie romă și pentru cei cu tulburări de adaptare socio-școlară. De asemenea, prin implementarea acestui proiect se urmărește și promovarea mijloacelor eficiente de a face educație.

Părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Centrului Eparhial și director al ONG-ului, a spus că asociația este dispusă ca, alături de partenerii săi, să ofere servicii pentru 258 de copii din toată țara. ‘Serviciile vor fi acordate gratuit în cadrul a cinci centre stabilite, în cinci orașe și localități din țară: București, Curtea de Argeș, Lipocu și Sărulești. Specialiștii noștri vor furniza servicii de educație remedială, servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, de consiliere și orientare școlară, de recuperare și terapie, precum și servicii de consiliere psihologică pentru copilul beneficiar și pentru familia acestuia’, a mai spus preotul Adrian Stănulică.

Proiectul derulat de Asociația Vasiliada este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 ‘Investește în Oameni!’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…