Proiect pentru pregătirea resurselor umane în Episcopia Caransebeșului

În perioada ianuarie-octombrie 2012 se desfășoară în Episcopia Caransebeșului cea de a doua etapă a proiectului cu finanțare europeană, ce vizează pregătirea resurselor umane, în vederea valorificării și promovării patrimoniului cultural național, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Această nouă etapă se desfășoară la Centrul de perfecționare profesională al Episcopiei Caransebeșului și presupune desfășurarea unor cursuri gratuite pentru operator introducere, prelucrare și validare date (program de inițiere), gestiunea și clasarea bunurilor culturale (program de specializare), formator (program de perfecționare) și limba engleză (program de inițiere). Cursurile de formare se adresează absolvenților programului de formare profesională (perfecționare) pentru ocupația de muzeograf derulat în perioada martie-octombrie 2011. Conform planificării activităților acestei noi sesiuni de formare, începând de luni, 23 ianuarie 2012, prima serie de 14 participanți din cei 40 ai grupului-țintă, atât de la Centrul eparhial, cât și din Protopopiatul Caransebeș, vor susține, timp de o săptămână, cursuri de inițiere TIC, urmând ca din 6 februarie 2012 să participe la cursuri angajați ai protopopiatelor Reșița, Oravița și Băile Herculane. Implicarea grupului-țintă într-un proiect atât de amplu, se realizează prin participarea acestuia la sesiunile de formare, workshopuri, schimburi internaționale, participarea la realizarea workshopurilor în calitate de co-formatori după obținerea competenței de formator, a muzeelor virtuale și a bazelor de date.

La finalul cursurilor de formare profesională, absolvenții vor primi certificate de absolvire avizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, precum și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. În consecință, oamenii sunt resursele active ale organizației, deoarece potențialul lor, experiența și pasiunea acestora, inițiativele și dezvoltarea lor contribuie activ la creșterea eficienței și eficacității organizaționale’, posedând capacitatea de a amplifica considerabil efectul utilizării celorlalte resurse.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…