Proiect pentru copiii cu dizabilități la Oradea

‘Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont’ din Oradea în parteneriat cu Protopopiatul Oradea și Librăria ‘Universitaria’ din Oradea desfășoară proiectul ‘Împreună pentru copiii cu dizabilități’. Luni, 11 aprilie, la Librăria ‘Universitaria’ a avut loc lansarea proiectului inițiat de un grup de cadre didactice de la Școala pentru Educație Incluzivă, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Timp de un an vor avea loc expoziții tematice, activități comune realizate împreună cu studenții de la Universitatea Oradea, activități de dezvoltare socio-afectivă, proiectul desfășurându-se cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. În proiect mai sunt antrenați și tineri de la liceele orădene. Printre coordonatorii proiectului sunt directorul unității de învățământ Ioana Drugaș, psiholog, și educatoarele Nicoleta Mladin, Mihaela Doroghi și Mariana Bealcovschi din cadrul aceleiași instituții de învățământ.

Directoarea școlii, Ioana Drugaș, a menționat că ‘sunt elevi cu deficiențe mintale severe, profunde și asociate, dar și moderate. Toți și-au adus contribuția la această expunere, străduindu-se să realizeze icoane pentru Sfintele Sărbători Pascale’. Lucrările realizate de copii au fost expuse, iar ‘dacă se vor strânge ceva bani din vânzare sau donații, vom încerca să le amenajăm o sală de relaxare. Prin aceste lucrări, copiii și-au demonstrat talentul, pentru că mulți au talent deosebit la muzică, pictură sau sport’.

Astfel, deși sunt copii cu deficiențe, ‘au anumite abilități, iar prin această expoziție am încercat să arătăm talentul lor, să ne mândrim cu ceea ce pot ei să facă’, a mai menționat directoarea Ioana Drugaș.

Expoziția cu vânzare are ca scop sensibilizarea bihorenilor și strângerea de fonduri pentru realizarea unei săli de relaxare necesară copiilor cu probleme, precum și organizarea unei excursii. Obiectele au fost realizate manual de copii, iar expoziția este deschisă până la praznicul Învierii Domnului, la sediul Protopopiatului Oradea, Centrul Comercial Carrefour și la Librăria ‘Universitaria’ din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente