Proiect pentru construirea unui locaș de cult, destinat Comunității de români din Guadalajara

Comunitatea românească din Guadalajara (Guadalahara), Spania, își poate construi acum propria Biserică. Primăria locală a aprobat, ieri, 25 februarie, concesiunea, pentru următorii 75 de ani, a unui teren destinat ridicării unui locaș de cult.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele paroh Emilian Geabănă, care speră ca, în mai puțin de un an, aici să fie adusă o Biserică de lemn din Maramureș: „În anul 2009 la hramul parohiei noastre, fiind invitat primarul comunității din Guadalajara, am discutat despre posibilitatea găsirii unei soluții despre desfășurarea activității misionar-pastorale, astfel încât s-au început demersurile pentru concesionarea unui teren în vederea construirii unei Biserici. Întâlnindu-ne în luna mai, 2009, în cadrul primăriei, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei și primarul Guadalajarei, s-a stabilit că ni se va concesiona un teren pentru a construi o Biserică de lemn. Ieri, 25 februarie, s-a semnat contractul de concesiune a 6 000 mp, zona fiind situată undeva la intrarea în orașul Guadalajara, în vederea construirii sau aducerii acestei Biserici de lemn. Sperăm într-un an de zile să aducem Biserica de lemn de la Maramureș”.

Parohia ortodoxă românească din Guadalajara, cu Hramul „Sfântul Ioan Casian”, a fost înființată pe 1 noiembrie 2008. Ea numără peste 1500 de credincioși și constituie cea mai numeroasă comunitate de străini din oraș. Românii nu dispun, însă, în prezent, de propria biserică și își desfășoară activitatea liturgică într-un spațiu inadecvat cultului, ne-a mai spus părintele paroh Emilian Geabănă.

Comentarii Facebook


Știri recente