Proiect în sprijinul persoanelor fără loc de muncă, în Mitropolia Olteniei

Asociația „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei a organizat luni, 30 ianuarie, la Centrul social „Mitropolit Firmilian” din Craiova, o sesiune de informare cu privire la rezultatele proiectului, „Servicii Integrate pentru Ocupare”, după primul an de implementare, ne-a menționat Gheorghe Cioiu.

Proiectul oferă persoanelor fără un loc de muncă servicii specializate pentru facilitarea accesului pe piața muncii. La eveniment au participat specialiști ai echipei de implementare, beneficiari ai proiectului, reprezentanți ai sectorului ONG și ai altor instituții cu responsabilități în protecția socială, precum și reprezentanți ai mass-media.

După cum a precizat în intervenția sa părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada, echipa de specialiști a proiectului a reușit să ajute peste 300 de persoane inactive pe piața muncii (în special șomeri tineri, șomeri cu vârsta peste 45 de ani și șomeri de lungă durată) din județele Dolj și Gorj, printr-un întreg complex de servicii sociale: consiliere profesională și psihologică, cursuri de calificare profesională, mediere pentru angajarea în piața muncii, consiliere pentru păstrarea locului de muncă. Oamenii au fost ajutați să identifice domenii de calificare solicitate pe piața muncii, reușindu-se găsirea concretă a unui loc de muncă pentru o parte din ei.

Proiectul „Servicii Integrate pentru Ocupare” este implementat de Asociația „Vasiliada” în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secția Asistență Socială și Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO). Proiectul este co-finanțat din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5″ Promovarea măsurilor active de ocupare”, DMI 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…