Proiect filantropic la Ploiești

Protoieria Ploiești a demarat un proiect social de ajutorare a mai multor familii nevoiașe din orașul prahovean cu același nume. Joi, 14 iunie, 20 de familii aflate în evidența protoieriei au beneficiat de o masă caldă, urmând ca această acțiune să se repete în fiecare săptămână. Părintele protopop Ștefan Mușat ne-a declarat că Protoieria Ploiești a fost sprijinită financiar în această campanie de doi credincioși din oraș.

‘Biserica nu rămâne niciodată neimplicată în viața oamenilor și atunci când mergem cu Botezul în casele credincioșilor sau când aceștia vin la biserică, am putut observa că sunt unii semeni de ai noștri care au nevoie urgent de ajutor. Am cooptat în acțiunea noastră și oameni apropiați de Biserică, care doresc să sprijine această inițiativă filantropică, de a-i ajuta pe cei care sunt în lipsuri materiale. Începând de pe 14 iulie, 20 de familii au primit o masă a bucuriei, la un restaurant, acolo oferindu-li-se și posibilitatea să mulțumească lui Dumnezeu pentru o masă binecuvântată. Ieri a fost începutul și rugăm pe Bunul Dumnezeu să se perpetueze, ca în timp să putem ajuta mai multe familii. Mulțumim de altfel și celor doi finanțatori ai proiectului, Artimescu Dragoș și Matei Cristi, și credem că alături de ei pot veni și alți credincioși care ne pot ajuta la susținerea proiectului’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” părintele protopop Ștefan Mușat.

Astfel de acțiuni sociale au loc frecvent și în parohiile ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, ‘Sfinții Voievozi’ și ‘Sfântul Andrei’ din Ploiești, Parohia Tătărani, din județul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…