Proiect filantropic în Parohia Oradea-Vii

Parohia Oradea-Vii a aniversat doi ani de când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, au binecuvântat proiectul ‘Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe’ al parohiei din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Scopul proiectului derulat de parohia orădeană este sprijinirea persoanelor nevoiașe. Ajutoarele oferite constau în îmbrăcăminte, mâncare, cărucioare pentru cei cu dizabilități, precum și sume de bani. Publicul-țintă al acestuia nu îl reprezintă doar semenii aflați în nevoie din Parohia Oradea-Vii, ci și alte zeci de persoane din municipiul Oradea. La întâlnirea membrilor comitetului care derulează acest proiect a participat pr. Gheorghe Nemeș, inițiatorul și președintele comitetului, în calitate de director al Sucursalei ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ a Asociației ‘Filantropia’ Oradea, iar din partea Centrului eparhial al Episcopiei Oradiei au fost prezenți pr. Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic, și pr. Adrian Popovici, consilier economic. De asemenea, au mai fost prezenți pr. Dorel Rus, protopopul Oradiei, pr. paroh Viorel Samașca-Nemeș, al Parohiei Oradea-Vii, Ovidiu Mureșan, viceprimarul Oradiei, și toți membrii și susținătorii sucursalei.

Masă caldă pentru bolnavi oferită la domiciliu

Întrevederea a început cu o rugăciune în biserica parohială cu hramul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ și a continuat la Așezământul social ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, unde s-a făcut darea de seamă cu realizările din perioada 2011-2012. ‘Am reușit să convocăm și în acest an ședința Comitetului de susținere a proiectului ‘Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe’ care constă într-o masă caldă pentru cei bolnavi, tineri și vârstnici deopotrivă, aflați în suferință. Aceștia primesc o masă caldă la domiciliu, care este transportată cu mașina bisericii. Masa nu este oferită doar credincioșilor parohiei, ci și persoanelor din alte parohii’, a spus pr. Gheorghe Nemeș, care a adăugat că hrana caldă este trimisă de luni până vineri, iar la sfârșit de săptămână este oferită mâncare rece.

Fondurile de susținere a proiectului ‘Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe’ provin din donațiile credincioșilor din Parohia Oradea-Vii, dar și de la credincioșii Parohiei ‘Sfânta Cruce’ din Torino, Italia, cu care parohia orădeană este înfrățită. Așezământul social al parohiei s-a fondat prin grija pr. Gheorghe Nemeș, în anul 2000. Din 2006 s-au făcut numeroase colecte atât pentru credincioșii din Parohia Oradea-Vii, cât și pentru alții de pe întreg cuprinsul Episcopiei Oradiei. Ajutoarele au constat în îmbrăcăminte, mâncare, cărucioare pentru cei cu dizabilități și importante sume de bani.

Comentarii Facebook


Știri recente