Proiect european de psihoterapie destinat vârstnicilor, la sediul Fundației „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

La sediul Fundației „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va începe mâine, 17 aprilie, derularea proiectului european de psihoterapie destinat vârstnicilor. Acesta se adresează bătrânilor care beneficiază de serviciile Centrului de asistență socială și îngrijire la domiciliu „Sfântul Mare Mucenic Mina”.

Mai multe detalii cu privire la acest proiect a oferit pentru Radio TRINITAS, coordonatorul proiectului, conferențiar universitar doctor Ovidiu Gavrilovici, de la Facultatea de Psihologie și științe ale Educației de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași: „Esența colaborării se bazează pe un proiect european în care am încercat în Olanda, Italia și în România în principal, cât și în alte țări europene să identificăm aspecte ale calității vieții vârstnicilor care sunt deserviți în special în programele de asistență la domiciliu. Aceste aspecte vor fi coroborate, împletite cu percepția și cu așteptările membrilor familiei care îi sprijină și personalul profesionalizat sau voluntar care activează în aceste servicii. Practic, dezideratul nostru comun este de a putea realiza împreună un protocol prin care practica de specialitate, stagiile de practică ale studenților, în special masteranzi care au competențe profesionale mai înalte să poată desfășura și în această locație să poată să dezvolte cunoștințe, cât și capacitatea de a pune în aplicare niște competențe profesionale. Dorim să facem și studii pentru serviciile pe care le desfășurăm pentru a îmbunătăți activitatea”.

Comentarii Facebook


Știri recente