În municipiul Curtea de Argeș s-a deschis sâmbătă, 9 iulie 2011, o expoziție de produse turistice care include ateliere de artă și tradiție autohtonă. Această acțiune face parte din proiectul Curtea Domnească de Argeș – capitală a turismului românesc lansat oficial în anul 2010.
La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de foarte multe personalități ale vieții politice și culturale din județul Argeș, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.
„Inițiativa Primăriei Curtea de Argeș de a face o legătură în timp cu valorile istorice, culturale, artistice, este un lucru trainic și dorim ca el să fie bine închegat și înrădăcinat încât să aibă o perpetuare permanentă. Acum când valorile încearcă să fie uitate, este normal să avem școli de meserie, ateliere de brodat, de scluptură, olărit, pictură (etc)”, a spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV.
Proiectul este implementat de primăria municipiului și finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenție 5.3 – „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”.
Scopul acestuia este ca orașul Curtea de Argeș să devină o destinație atractivă pentru turismul de tip ecumenic, cu valențe culturale, pentru eco-turism, turism de tranzit, pentru congrese și reuniuni, pentru cei care aleg odihna și agrementul.
Prin acest proiect vor fi promovate cele mai importante monumente cultural-istorice din oraș prin intermediul unor instrumente de comunicare complexe, precum web-site turistic cu hartă și descriere a obiectivelor, buletin periodic de informare electronic, organizarea unei expoziții de produse turistice locale, pe o perioadă de zece luni, care va include ateliere de artă și tradiție autohtonă, dar și prin participarea la târguri de turism cu impact național și internațional.
În viitor vor fi realizate numeroase acțiuni având în prim-plan Biserica Domnească, Muzeul Municipal, Biserica „Sân Nicoară”, Muzeul de etnografie, Mănăstirea Curtea de Argeș, Parcul „Fântâna lui Manole” sau traseul către Cetatea Poenari și lacurile Vidraru și Bâlea.