Proiect educativ derulat la Parohia Uda din Protopopiatul Pașcani

Parohia Uda din Protopopiatul Pașcani derulează până pe 12 aprilie un proiect educativ dedicat copiilor și tinerilor. Aceștia vor primi în fiecare duminică din perioada menționată textul pericopei evanghelice pe care vor trebui să-l reproducă în imagini.

Prin acest proiect, precum și prin alte acțiuni ce se derulează la Biserica din Uda se dorește o apropiere a copiilor și tinerilor de Biserică.

„Prima etapă a acestui proiect a fost reproducerea icoanei Cuvioasei Parascheva în format A4 folosindu-se doar creion și acuarelă. În duminicile următoare fiecare participant va primi textul Evangheliei din duminica respectivă și după indicațiile coordonatorului timp de șase zile copiii și tinerii vor transpune textul și mesajul Evangheliei în imagini, fiecare după cum înțelege. Scopul proiectului este hrana duhovnicească a copiilor și a tinerilor care mai târziu vor fi enoriașii viitorilor preoți de la Uda sau chiar și ai noștri. La ora actuală se mai desfășoară și o campanie de lectură a cărților duhovnicești, atât pentru copii, dar și pentru părinți și este promovată și muzica religioasă prin activitatea Grupului Stephanus Magnus”, a declarat pentru Radio TRINITAS Părintele Paroh Vasile Pintilie, organizatorul acțiunii.

Comentarii Facebook


Știri recente