Proiect educațional Protopopiat -Grădiniță la Huedin, la al treilea an de desfășurare

Parteneriatul educațional, derulat între Protopopiatul Ortodox Român Huedin, prin părintele Protopop Ciprian Taloș și Grădinița „Prichindeii Veseli” Huedin a ajuns în cel de-al treilea an de desfășurare. Titlul parteneriatului este „Micul creștin” și are ca motto cuvintele Domnului Iisus „Lăsați pruncii să vină la Mine și nu-i opriți, căci a unora ca acestora este Împărăția cerurilor!”, potrivit radiorenasterea.ro.

În anii trecuți au avut loc întâlniri cu grupele mari și pregătitoare, iar în acest an școlar se adresează grupei mijlocii unde educatoare sunt doamnele Viorica Boca și Corina Mirela SabÇŽu.

Întâlnirile dintre părintele protopop și copii vor avea loc în fiecare lună și vor fi abordate următoarele teme, potrivit vârstei copiilor: Dumnezeu iubește copiii (întâlnire cu preotul); Biserica în zi de sărbătoare (vizită la Capela Grupului Școlar: „Sf. Stelian -ocrotitorul copiilor”); Nașterea lui Iisus (împărtășirea copiilor la biserică); Simboluri ale credinței-Sfânta Cruce și icoanele; Rugăciunea- calea spre Dumnezeu (învățarea unei rugăciuni); SÇŽ iubim adevÇŽrul! (povestire cu conținut religios); Învierea Domnului (vizitÇŽ la bisericÇŽ) Biblia ilustrată pentru copii (lecturÇŽ dupÇŽ imagini); Să ne bucurăm împreună! (Confecționarea unui album cu fotografii din timpul derulării parteneriatului).

Imboldul de a continua acest parteneriat „a fost impactul spiritual deosebit pe care l-am simțit în sufletul copiilor pe care i-am întâlnit, mulțumirea părinților pentru aceste activități, prezența multor copii la Sfânta Liturghie, luând exemplu în acest sens și de la doamnele educatoare”, a mărturisit părintele protopop Ciprian Taloș.

Scopul acestui parteneriat este educarea copiilor în spiritul valorilor moral-religioase și cunoașterea învățăturilor Bisericii Ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente