Proiect educațional în municipiul Reșița

Copiii cu deficiențe neuro-psihomotorii din cadrul Centrului școlar pentru educație incluzivă ‘Primăvara’ din Reșița au primit vizita preoților Emil Crăciun de la Parohia ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din Reșița și Sorin Bușoi de la capela Spitalului II Staționar din Reșița în cadrul proiectului educațional ‘Numai împreună vom reuși’.

Evenimentul a avut loc în cadrul programului ‘Școala altfel’ și a fost organizat la invitația profesoarei Claudia Târziu.

Pentru că ne apropiem de măritul praznic al Sfintelor Paști, copiilor li s-a vorbit despre Învierea Domnului, tradiția pascală a oului roșu, importanța rugăciunii ca dialog cu Dumnezeu, dar și ca refacere a sănătății trupești și sufletești și li s-au spus câteva istorioare morale. La această întâlnire au participat și părinții copiilor cu dizabilități, precum și cadre didactice de la Centrul ‘Primăvara’. La final, copiilor li s-au împărțit pungi cu dulciuri și o iconiță, iar părinților și cadrelor didactice, pliante tipărite de Episcopia Caransebeșului prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, conținând referiri la Taina Sf. Maslu, îngrijirea bolnavilor și misiunea socială a bisericii.

‘Știm cât de mult a iubit Mântuitorul Iisus Hristos copiii, căci de aceea a spus: ‘Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor’ (Matei 19, 14), dar mai știm că Taina Învierii lui Hristos din morți este strâns legată de Taina Crucii pentru că nu este înviere dacă nu se trece mai întâi prin suferința crucii. Nu știm de ce sunt bolnavi acești copii și nu ne-am propus să descifrăm de ce poartă această cruce, nu știm dacă vor putea fi restabiliți deplin, dar ne-am propus să fim lângă ei și să-i ajutăm, căci parafrazând titlul proiectului educațional, ‘numai împreună cu Hristos vom reuși”, a declarat pentru Ziarul Lumina, ed. Banat, părintele Emil Crăciun.

Unitatea de învățământ Centrul școlar pentru educație incluzivă ‘Primăvara’ din Reșița este un centru pentru acordarea de servicii de educație specială și recuperarea copiilor cu dizabilități neuro-psihomotorii între 0 și 16 ani, cu prioritate pentru copii cu deficiențe neurologice sau multiple până la 6 ani (intervenție precoce).

Parteneriat Biserică – Școală la Șimand

Tot în cadrul săptămânii ‘Școala altfel’, la Școala Generală din Șimand – Arad s-au desfășurat diferite acțiuni în baza unui parteneriat dintre Școală și Biserică. Sub îndrumarea profesorului de religie și cu sprijinul tuturor cadrelor didactice, toți elevii de religie ortodoxă au fost spovediți și împărtășiți. În cadrul activităților desfășurate în școală, s-a organizat un concurs pe cicluri de studiu având ca obiectiv realizarea de icoane pictate pe sticlă legate de tema Răstignirii și Învierii Mântuitorului Hristos, ouă încondeiate și felicitări de Sfintele Paști. Joi, 5 aprilie, a avut loc festivitatea de premiere la care a luat parte ca invitat și preotul Gosta Gabriel, parohul bisericii ortodoxe din Șimand. Au fost acordate câte trei premii la fiecare secțiune. Acestea au fost acordate cu sprijinul parohiei ortodoxe din Șimand și au constat în diplome, pachete cu dulciuri și răcoritoare, iar cei mai merituoși copii au primit o invitație la pizza.

Comentarii Facebook


Știri recente