Proiect de reintegrare socială desfășurat în parteneriat cu Patriarhia Română

Experți internaționali din domeniul economiei sociale, ai sistemului penitenciar românesc și reprezentanți ai Patriarhiei Române s-au reunit astăzi, 24 februarie, la București pentru a dezbate rezultatele studiului de fezabilitate a implementării de tip „economie socială” pentru incluziunea foștilor deținuți, informează TRINITAS TV.

Evenimentul face parte din proiectul social „Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate”, demarat anul trecut, cu scopul de a oferi actualilor și foștilor deținuți o șansă de reintegrare în societate și de reîncadrare în muncă.

„Vorbim despre o cercetare extinsă, realizată pe mai multe planuri, în care s-a căutat să se adapteze, pe de o parte experiența partenerilor italieni în domeniul economiei sociale, pe de altă parte capacitatea societății românești de a se adapta și de a implementa astfel de modele de reintegrare socială”, a spus părintele Dorel Moțoc, consilier în cadrul Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În viitorul apropiat, în cadrul proiectului vor fi înființate două întreprinderi sociale de panificație, la Craiova și Timișoara, în cadrul cărora foștii deținuți vor putea dezvolta diverse activități.

Proiectul „Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” este derulat de Administrația Națională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Patriarhia Română, Federația Filantropia, precum și cu alte instituții cu experiență în domeniu, din Italia. Proiectul, demarat în anul 2009 cu finanțare europeană prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, se desfășoară până în septembrie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente