Proiect de reconversie profesională al Asociației Vasiliada pentru deținuții din Penitenciarul Craiova

În cadrul proiectului „TRANS-FORMARE Socio-profesională pentru deținuți” implementat de Asociația Vasiliada, patronată de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Penitenciarul ‘Pelendava’ din Craiova și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților – Dolj, s-a încheiat cursul de calificare în meseria de tâmplar universal.

Cursul a început în luna septembrie 2008 și s-a încheiat la începutul acestei luni cu examenul final, în urma căruia, treisprezece persoane private de libertate au obținut calificarea în domeniul tâmplăriei. Beneficiarii cursului vor primi certificate de calificare în meseria de tâmplar, recunoscute la nivelul Uniunii Europene.

Amintim că, în cadrul proiectului „TRANS-FORMARE Socio-profesională pentru deținuți”, Asociația Vasiliada urmăreste promovarea incluziunii sociale a persoanele eliberate din sistemul de detenție, prin măsuri care să susțină și să vină în sprijinul politicilor de ocupare a forței de muncă existente la nivel local și regional. Proiectul este finanațat de Uniunea Europeană prin ‘Programul PHARE 2006, Coeziune Economică și Socială – Dezvoltarea Resurselor Umane – Măsuri de Incluziune Socială’.

În prezent, Asociația Vasiliada acordă sprijin pentru 100 de deținuti ai Penitenciarului ‘Pelendava’, în scopul identificării, obținerii și păstrării unui loc de muncă, vizând totodată creșterea șanselor de ocupare pe piața forței de muncă a persoanelor eliberate din sistemul de detenție.

Comentarii Facebook


Știri recente