Proiect de integrare socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului, în Arhiepiscopia Sibiului

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Sibiului, în parteneriat cu „Asociația Ortodoxă Pentru O Lume Nouă” Sibiu și cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Sibiu, având ca asociat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, derulează la Sibiu proiectul intitulat „Centru de consiliere pentru integrarea profesională a tinerilor peste 18 ani, care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecția copilului”.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Phare 2006 „Măsuri de Incluziune Socială”. Valoarea estimată a proiectului este de 66.390 euro din care 59.751 euro vor fi asigurați de Autoritatea Contractantă, iar 6.639 euro vor fi alocați de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Sibiului.

Proiectul își propune facilitarea accesului pe piața muncii pentru minim 20 de tineri care au vârsta cuprinsă între 18-26 ani și părăsesc sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecția copilului de pe raza județului Sibiu, Regiunea Centru.

Implementarea proiectului a început în luna mai a acestui an și a presupus amenajarea Centrului nonrezidențial de consiliere, din cadrul Biroului de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Sibiului, din Sibiu, str. Dealului, nr. 13.

În prezent, serviciile furnizate în cadrul proiectului sunt:

— o evaluarea competențelor dobândite în sistem formal/informal,

— o informare cu privire la cerințele de pe piața forței de muncă,

— o consiliere profesională în alegerea domeniului de activitate,

— o asistență în vederea orientării/ reorientării profesionale,

— o servicii de mediere în vederea stabilirii de legături directe cu angajatorii,

— o consiliere în vederea menținerii unui loc de muncă.

Proiectul vizează reducerea șomajului și creșterea șanselor de incluziune socială a tinerilor peste 18 ani care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecția copilului din județul Sibiu, Regiunea Centru și se încadrează pe linia implicării Bisericii in asistența socială, folosind resurse și metode specifice normelor și standardelor europene.

Recomandăm în primul rând preoților parohi din județul Sibiu, precum și tuturor celor care au cunoștință de tineri aflați în astfel de situație, să-i îndrume către Centrul de consiliere.

Biroul de Asistență Socială al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Sibiului

Comentarii Facebook


Știri recente