Proiect de ecologizare pentru 16 localități doljene

Fundația „Cuvântul care zidește”, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, participă alături de Asociația Studenților Facultății de Fizică, Asociația Eco World, Asociațiile ‘Mereu pentru Europa’, ‘Pro Democrația’ și World Vision la proiectul ecologic ‘Let`s Do It, Romania’, informează „Ziarul Lumina”. Este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune să curețe deșeurile din toată țara, din arealele naturale, într-o singură zi: 25 septembrie. Ca obiective pe termen lung, proiectul vizează responsabilizarea cetățenilor față de mediul înconjurător, și împreună cu autoritățile, îmbunătățirea infrastructurii și a sistemului de amenzi.

La nivelul Fundației ‘Cuvântul care zidește’, echipa de implementare a programului la nivel local este formată din diac. Nicușor Lăzărică, director executiv, Ramona Ionică, asistent social, și Andra Niță, voluntar. Activitatea lor va urmări responsabilizarea locuitorilor din 16 localități de pe Valea Dunării: Rast, Ghidici, Tunarii Vechi și Noi, Poiana Mare, Desa, Ciupercenii Noi și Vechi, Calafat, Hunia, Moreni, Maglavit, Golenți, Basarabi, Piscu Vechi, Cetate, în vederea păstrării unui habitat mai curat. Pentru o mai bună organizare, a fost creată o hartă a deșeurilor, în baza căreia au putut fi estimate resursele necesare pentru reușita proiectului, inclusiv numărul de voluntari.

Astăzi, 25 septembrie, sunt așteptați la acțiune aproximativ 1.000 de voluntari din localitățile menționate, de toate vârstele.

Pentru realizarea cu succes a campaniei, reprezentanții fundației au stabilit, în prealabil, un plan de acțiune cu reprezentanții autorităților locale din cele 16 localități vizate, asigurând împreună necesarul de echipament (saci, mănuși, dotare sanitară de urgență) și au fixat întâlnirea cu voluntarii în fața primăriilor, după cum a precizat diac. Nicușor Lăzărică, director executiv.

După ce vor fi strânse, deșeurile vor fi sortate și vor fi reciclate, incinerate sau depozitate în gropi.

Comentarii Facebook


Știri recente