Proiect de creștere a economiei sociale la Râmnicu Vâlcea

Sala de festivități „Art Gallery” din Râmnicu Vâlcea a găzduit săptămâna trecută conferința de lansare a proiectului strategic interregional „Economia socială – șanse reale pentru o viață mai bună!”, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Arhiepiscopia Râmnicului a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Proiectul european ‘Promovarea incluziunii sociale’ a fost lansat joi, 3 martie, în sala de festivități ‘Art Gallery’ din Râmnicu Vâlcea. Beneficiarul contractului, Fundația ‘Inimă pentru Inimă’, implementează respectivul proiect în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Sibiului, Universitatea ‘Constantin Brâncoveanu’ – Pitești, Asociația Bambini in Romania-Italia, Comunità Nuova-Italia și Consorzio Cooperative Solidarietà e Lavoro-Italia. Proiectul se derulează în perioada 2011-2014 și urmărește dezvoltarea sectorului economiei sociale la nivelul regiunilor de sud-vest, sud-est și centru ale României. În cadrul activităților de implementare vor fi cuprinse mai multe cursuri de informare asupra creșterii economiei sociale, dezvoltarea abilităților și competențelor grupurilor vulnerabile în domeniul antreprenoriatului social, dezvoltarea mecanismelor și instrumentelor de sprijin pentru structurile economiei sociale din cele trei regiuni amintite.

La eveniment au fost prezenți și au luat cuvântul IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula – din partea Arhiepiscopiei Sibiului, și pr. Valeriu Roman – reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului. Au mai rostit alocuțiuni prof. univ. dr. Alexandru Puiu, rectorul Universității ‘Constantin Brâncoveanu’, Gino Rigoldi – președintele Asociației Bambini în România, și Comunità Nuova, Andrea Villa – președintele Consorzio Cooperative Solidarietà e Lavoro – Italia, precum și reprezentanții autorităților de stat locale și centrale.

Printre invitați s-au aflat personalități ale vieții culturale vâlcene, preoți, stareții și starețele din Eparhia Râmnicului și copiii din unitățile de asistență socială administrate de Fundația ‘Inimă pentru Inimă’. La finalul întrunirii a avut loc o conferință de presă la care au participat reprezentanții presei din România și Italia.

Referitor la importanța și necesitatea acestui program social, Lidia Dobre, președintele Fundației ‘Inimă pentru Inimă’, a subliniat: ‘Misiunea organizației constă în promovarea drepturilor copilului și supravegherea modului în care sunt respectate acestea, îmbunătățirea condițiilor de viață ale copiilor instituționalizați și promovarea serviciilor sociale de tip familial’.

Comentarii Facebook


Știri recente