Proiect cultural-religios lansat la Slatina

La Slatina a fost lansat astăzi, 14 iulie, Proiectul „Troițele și crucile de hotar, rolul și semnificațiile acestora în viața așezărilor din județul Olt”. Proiectul se derulează în perioada 14 iulie – 16 septembrie și urmărește inventarierea, conservarea și restaurarea acestor obiective cultural-religioase. Printre instituțiile implicate se numără: Ministerul Culturii și Patrimoniului, Consiliul Județean Olt, Mitropolia Olteniei, Episcopia Slatinei și Romanaților, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și postul de Radio TRINITAS.

Mai multe informații despre acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, Valeriu Ciurea, referent de specialitate în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Culturale Olt: „Scopul acestui proiect este acela de a aduce în atenția specialiștilor, cât și a publicului larg, importanța pe care o reprezintă troița și crucea de hotar în evoluția culturii românești, a păstrării și valorificării tradițiilor și, în același timp, încercăm să angrenăm factorii de decizie în a conserva elementele de cult aflate în diverse stadii de degradare în vederea refacerii acestora, pentru a fi redate unui circuit cultural și conservate în scopul asigurării unei perenități a acestora pentru generațiile viitoare”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…