Proiect cultural în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Alba și Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale au derulat la sediul Protopopiatului Aiud, între 8 și 10 mai, a treia etapă a proiectului ‘Atitudine și implicare. Patrimoniul cultural al județului Alba’, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul a debutat în 2009 și este destinat reprezentanților cultelor religioase din cele cinci protopopiate din județul Alba, deținători de bunuri cu valoare patrimonială și cu un rol important în păstrarea identității spirituale și culturale a comunităților.

Instruirea teoretică, asigurată de specialiști, cercetători, conservatori și experți în legislație de patrimoniu din județul Alba, a fost urmată de lansarea albumului bilingv (român-englez) ‘Monumente de cult din patrimoniul cultural al județului Alba’, partea a III-a – zona Aiud. Proiectul are ca scopuri organizarea de cursuri teoretice și practice privind gestionarea și valorificarea bunurilor de patrimoniu cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente