Proiect catehetic pentru scolari, la Medias

În cadrul Concursului național de mini proiecte de educație social – filantropică ” Copilul Învață iubirea Lui Hristos „inițiat de Patriarhia Română, Parohia „Buna Vestire” din Mediaș a lansat proiectul ” Nepoți și bunici în Hristos’, informează mitropolia-ardealului.ro. Desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, proiectul adună la grupa de cateheză a parohiei amintite, 23 elevi, între 10 și 15 ani, de la Școlile Generale nr. 5 și nr. 7 din Mediaș, îndrumați de preotul paroh Doru Gr.Gâdea, secondat de pr. misionar Nicolae Fetean și alături de consilierii și credincioșii sensibili la nevoile materiale și spirituale ale semenilor noștri.

„Proiectul se adresează în mod deosebit bolnavilor greu transportabili, pe care am dorit să-i aducem la biserică cu ajutorul copiilor ce se regăsesc în grupa de cateheză și care i-au identificat mergând pe teren. Cu sprijinul părinților sau a membrilor Consiliului parohial, copiii au urmărit îndeaproape aducerea lor la biserică, pentru a participa în duminica trecută la slujba Tainei Sfântului Maslu. Bucuria întâlnirii dintre generații, în rugăciune, a fost cu atât mai mare cu cât unii dintre cei prezenți aduși în mod special la Taina Sfântului Maslu, nu au mai fost la biserică din cauza bolii sau a handicapului de doi – trei, sau chiar mai mulți ani, ei fiind asistați periodic doar la domiciliul lor în diferite perioade ale anului bisericesc pentru nevoi duhovnicești”, a declarat pr. Doru Gr. Gâdea.

Proiectul va continua în duminica următoare, de hramul Bisericii „Buna Vestire” din Mediaș, când, la inițiativa copiilor, se vor dărui din puținul colectat de la cei mari, pacienților de la Spitalul Medico – Social al Municipiului Mediaș, unde sunt asistați peste 30 persoane vârstnice și bolnave.

Sănătatea sufletească

La slujba religioasă au participat pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu și coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Cristian Dariciuc. Părintele Necula a vorbit despre iubirea lui Hristos și în Hristos, regăsită în Sfânta Taină a Maslului și despre regăsirea faptelor noastre, implicit a copiilor, în prelungirea iubirii Lui Hristos manifestată asupra noastră a celor ce trebuie să dovedim numirea de creștin.

Comentarii Facebook


Știri recente