Proiect catehetic „DOR DE CER”, la final

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, Duminică 17 iunie 2012, sub atenta îndrumare a PC părinte inspector pentru catehizare parohială, Silviu Boha și a PC părinte Augustin Câmpean, coordonatorul Circumscripției catehetice Crasna, s-a încheiat proiectul „Dor de cer” . Eveniementul s-a desfășurat în biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din parohia Peceiu, protopopiatul Șimleu Silvaniei.

După cum ne informează episcopiasalajului.ro, au fost cuprinși în acest proiect 90 de copii însoțiți de preoții sau profesorii cateheți din 6 parohii aparținătoare acestei circumscripții catehetice: Ban – pr. Pop Pavel, Bănișor – pr. Câmpean Augustin, Horoatu Crasnei – prof. Haiduc Mihaela, Marin – pr. Ardelean Petru, Stârciu – Onica Florian și Peceiu – pr. Pușcaș Mihai.

‘E adevărat că anul acesta a fost dedicat tainei Sf. Maslu și întrajutorării semenilor noștri aflați în nevoi. De aceea ar putea să pară a fi o inadvertență între titlul proiectului nostru și specificul creștin al acestui an așa cum am văzut mai sus. Dar menționăm din capul locului, că atenția noastră s-a concentrat în special asupra laturii umane nevăzute, adică a sufletului, care la fel de ușor și aproape insesizabil se poate îmbolnăvi, generând dezechilibre sufletești, instabilitate emoțională dar mai ales ruperea relației noastre cu Dumnezeu. Ținând cont de condițiile în care societatea de azi este din ce în ce mai bulversată din pricina instabilității, incertitudinii sau a ambițiilor de ordin material, omul contemporan ajunge de cele mai multe ori să nu mai aibă timp de relaționare cu semenii săi, nici cu sine însuși și nici cu Dumnezeu. Preocupat numai de partea materială a existenței sale, se produce un vid spiritual în care omul devine pe de o parte doar trup, iar pe de altă parte își pierde scopul său existențial. Cu toate că Mântuitorul nostru Iisus Hristos a spus:” nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?… Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.”(Mt.6:31,33) totuși puțini sunt cei care mai țin cont de acest îndemn. De aceea am încercat ca prin intermediul copiilor, să ajungem la sufletul adulților și să învățăm cu toții că de multe ori ei, copiii, sunt imaginea vie a ceea ce ar trebui să devenim fiecare dintre noi. În acest sens tot Hristos zice: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor.” (Mt.18:3) Așadar, copiii pot să-și trezească părinții din indiferența sau amorțeala spirituală, oferindu-le totodată posibilitatea să găsească și alte rațiuni pentru care viața merita trăită’, a spus Pr. Coordonator Câmpean Augustin.

La această manifestare au participat și oficialitățile locale precum și numeroși credincioși. La sfârșit, pr. inspector Silviu Boha, a reliefat importanța acestor activități în viața spirituală a tuturor, atât a celor mici dar și a celor mari și a felicitat pe toți cei implicați în proiect. Gazda, în persoana pr. Mihai Pușcaș, a mulțumit tuturor pentru participare și a invitat copiii și însoțitorii lor la un pahar de suc și alte delicatese pregătite special pentru ei.

Comentarii Facebook


Știri recente