Proiect catehetic aproape de final, la Jibou

Cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, sub coordonarea pr. Silviu Boha, inspector pentru catehizare parohială, în Circumscripția catehetică Jibou, pr. coordonator Vasile Danciu, s-a finalizat proiectul ‘Biserica, tinerii și colindele’ ediția a III-a, eveniment care a avut loc luni, 6 decembrie, la Casa de Cultură Orășenească Jibou, gazdă fiind prof. Mihai Petriș, directorul acesteia, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Proiectul s-a derulat în noiembrie-decembrie 2010 și a avut ca scop păstrarea tradițiilor creștine, a identității naționale, cunoașterea învățăturii Bisericii și a evenimentelor legate de Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos. În proiect au fost implicați 352 de copii, iar parteneri au fost parohiile din Circumscripția catehetică Jibou și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. Evenimentul a fost condus de pr. Vasile Danciu, coordonatorul Circumscripției. Au colindat copiii de la grupele de cateheză din parohiile ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ Jibou, pregătiți de pr. Gheorghe Longodor; ‘Adormirea Maicii Domnului’ Jibou, pregătiți de pr. Mircea-Dorin Moldovan; ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Tihău, pregătiți de pr. Augustin Sălăjan; ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Inău, pregătiți de pr. Mirel-Claudiu Bene; ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Cristolț, pregătiți de pr. Sabin-Lucian-Gabriel Chiș; ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’din Solomon, pregătiți de pr. Ioan Albert; ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Someș-Odorhei, pregătiți de pr. Mircea-Victor Gâlgău; ‘Întâmpinarea Domnului’ din Brâglez, pregătiți de pr. Alin-Aurel Butaș; ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Băbeni, pregătiți de pr. Ioan-Gheorghe Șvab-Maxim; ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Năpradea, pregătiți de pr. Viorel Porumb. Au colindat și copii de la Liceul Teoretic ‘Ion Agârbiceanu’ Jibou, pregătiți de prof. Cristina Mureșan, Grupul Școlar ‘Octavian Goga’ Jibou, pregătiți de prof. Adrian Chirti și prof. Adrian Micle, Școala Generală ‘Lucian Blaga’ Jibou, pregătiți de prof. Dinu Andrecuț, Grupul Școlar ‘Liviu Rebreanu’ Hida, pregătiți de pr. prof. Călin-Andrei Mateiu, Școala Generală Bălan, pregătiți de prof. Alina Ghiurcuț, Școala Generală Someș-Odorhei, pregătiți de prof. Alina Creț și prof. Ioana Pop; Școala Generală Năpradea, pregătiți de prof. Manuela Jurcan, Grupul Școlar Surduc, pregătiți de prof. Vasile Șoimușan, Școala Generală Creaca, pregătiți de prof. Blaj Daniela.

La final, pr. Silviu Boha a înmânat diplome de merit din partea PS Petroniu preoților și dascălilor implicați în proiect, iar pr. Dan Dregan, Protopopul Jiboului, i-a fost acordată o diplomă de excelență pentru implicarea deosebită în activitățile catehetice desfășurate în Protopopiatul Jibou. În încheiere copiii au fost răsplătiți cu daruri de organizatori.

Comentarii Facebook


Știri recente