Proiect care sprijină persoanele cu dizabilități derulat în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Persoanele cu picioarele sau mâinile amputate au posibilitatea, în prezent, să obțină o proteză cu ajutorul Fundația Solidaritate și Speranță a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceasta, în parteneriat cu Asociația Universitară de Colaborare Internațională din Roma, derulează un nou proiect intitulat „Romania, băieți pe picioare”.

Proiectul are drept scop sprijinirea persoanelor de naționalitate română cu unul sau mai multe membre amputate, dar și promovarea de activități de informare, cursuri de formare și selecționarea de cazuri clinice.

Mai multe detalii a oferit, pentru Radio TRINITAS, părintele Iulian Negru, directorul Fundației Solidaritate și Speranță a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: „Proiectul intitulat «Romania, băieți pe picioare», înființat de această Asociația Universitară de Colaborare Internațională, din cadrul spitalului Gemeli, cu scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiți de membre, de a efectua demersurile și procedurile medicale necesare pentru a obține proteze de înaltă calitate estetică și funcțională. Prin acest proiect european, pe care îl vom implementa împreună cu Asociația Universitară de Colaborare Internațională, noi vom deveni specialiști în crearea unor asemenea proteze și vom putea la rândul nostru să le confecționăm până la un anumit stadiu, urmând ca apoi ei să le finalizeze”.

Comentarii Facebook


Știri recente