Proiect al Asociației Filantropia Severin finanțat de Ambasada SUA la București

În luna septembrie a acestui an, Filantropia Severin a semnat Contractul de Grant cu Ambasada SUA la București, prin care s-a finanțat proiectul de înființare a unui Centru informațional pentru persoanele cu deficiență de vedere din Drobeta Turnu Severin, informează episcopiaseverinului.ro.

Proiectul țintește să implice persoanele cu deficiențe de vedere din Drobeta Turnu Severin în activitățile centrului de informare și să crească gradul de acces la informație al acestora.

Centrul va fi dotat cu echipament IT special, astfel încât persoanele nevăzătoare să poată utiliza computerul, internetul și serviciile de comunicare aferente acestuia, la fel de eficient ca și o persoană fără dizabilități. În acest centru, persoanele cu deficiență de vedere vor putea citi on-line o carte, o revistă, un ziar, pot utiliza internetul și e-mail-ul, imprima CD-uri și DVD-uri, cu conținut audio sau pot să-și creeze propriul site și să-și editeze în braille sau electronic propria revistă sau alte materiale info.

Proiectul presupune de asemenea instruirea a 15 persoane nevăzătoare în utilizarea echipamentului specific, precum și realizarea unei campanii de informare și conștientizare a opiniei publice cu privire la problemele persoanelor cu deficiență de vedere prin intermediul mass-mediei locale.

Centrul se va numi „Didim cel Orb” și va ajuta persoanele cu deficiență de vedere să devină active, independente, mai bine informate și educate, punându-și în valoare potențialul propriu. Perioada de desfășurare a proiectului este 24 septembrie 09 – 31 martie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente