Programul social-filantropic „Dăruind vei dobândi” în Episcopia Oradiei

În perioada premergătoare marelui praznic al Nașterii Domnului Iisus Hristos, în cadrul Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Oradiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Sectorul social al Episcopiei Oradiei, coordonat de către PC Pr. consilier Adrian Fofiu, a desfășurat programul social-filantropic „Dăruind vei dobândi”.

În cadrul acestui program, s-au împărțit celor aflați în nevoie pachete cu alimente, dulciuri, haine, cărți de rugăciuni și iconițe după cum urmează:

În data de 12 decembrie, Episcopia noastră a participat ca partener principal la organizarea si desfășurarea festivalului-concurs „Nașterea Domnului, dar de Crăciun”, care a avut loc la Teatrul de copii și tineret „Arcadia” din Oradea. Protagoniștii acestui festival, au fost elevii cu dizabilități ai Școlilor Speciale din Municipiul Oradea și din județul Bihor. La final, toți cei 215 participanții au primit din partea Preasfinției Sale Sofronie, săculeți cu dulciuri.

De asemenea, acțiuni cu caracter social s-au organizat în cadrul Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din Oradea, parohie care, cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, pune bazele unui Complex de Asistență Socială. Tot în această perioadă, în cadrul acestui program, a fost implicată și Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Oradea-Podgoria.

Totodată, în cadrul acestui program au fost implicate mai multe parohii din Eparhie care desfășoară activități sociale.

Programul „Dăruind vei dobândi” va continua în zilele ce urmează la Fundația de Caritate „Delureni”, Protopopiatul Oradea, înființată de către vrednicul de pomenire preotul Gheorghe Bud, a cărui misiune socială, după ce s-a mutat la Domnul, a fost preluată de către doamna preoteasă și de către fiica Ana Maria. În cadrul acestei Fundații, care funcționează cu binecuvântare chiriarhală, în cele cinci case de copii ale instituției sunt îngrijiți 30 de copii.

Toți cei care doresc să îi sprijine pe cei aflați în nevoie sunt bineveniți să își aducă jertfa dragostei, pentru „acești prea mici ai Mei”, după cum zice Domnul.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente