Programul slujbelor de la Patriarhie

La Catedrala Patriarhală, slujbele se desfășoară după programul specific Săptămânii Patimirilor. Deniilor sunt oficiate, în fiecare seară, la ora 17.00. De asemenea, în această săptămână se oficiază atât joi, cât și sâmbătă Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

Mai multe detalii despre programul slujbelor din această perioadă a oferit pentru TRINITAS TV, părintele arhim. Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale: „Dimineață, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi va săvârși Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, liturghie foarte importantă ținând cont și de faptul că în cadrul ei se va sfinți un agneț, din care se va pregăti în marțea Săptămânii Luminate împărtășania pentru cei bolnavi, pentru cazurile speciale de peste an. Joi seara, la orele 17:00, vom săvârși Denia celor 12 Evanghelii în cadrul căreia va fi scoasă, pentru a putea fi venerată de către credincioși, Crucea Mântuitorului Hristos. Vineri dimineață vom săvârși Ceasurile Împărătești care se săvârșesc numai de trei ori pe an: în Ajunul Crăciunului, Bobotezei și în Vinerea Mare. În continuarea Ceasurilor Împărătești va fi oficiată Vecernia în cadrul căreia va fi scos în mijlocul bisericii Epitaful care reprezintă așezarea Mântuitorului Iisus Hristos în mormânt și care va rămâne până la sfârșitul zilei, după ce se va încheia Prohodul Mântuitorului, în cadrul Deniei Prohodului, după care, Sfântul Epitaf va fi purtat în procesiune în jurul Catedralei Patriarhale, așa cum de altfel este purtat în jurul tuturor bisericilor mănăstirești sau de parohie de la noi”.

Denia Prohodului Domnului de vineri seara, de la Catedrala Patriarhală, va fi oficiată de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente