Programul „Școala altfel”, la Grădinția nr. 3 din Reșița

În săptămâna 2-6 aprilie a.c., conform parteneriatului încheiat între Parohia „Sf. Vasile cel Mare” și Grădinița cu program prelungit nr. 3 (PP3) din Reșița, se desfășoară programul „Școala altfel”. Copiilor și părinților li se propune cu acest prilej, actualizarea și întărirea legăturii dintre Familia creștină – Școală – Biserică prin urmărirea sinergetică a unui scop comun: cultivarea unei vieți sănătoase, atât sub aspect fizic, mental cât și spiritual, care poate dărui la rându-i din frumusețea unor astfel de virtuți, dedicându-se susținerii unor cauze nobile și altruiste cu ocazia marii sărbători a creștinătății – Învierea Domnului.

Astfel, în data de 2 aprilie, sub genericul „Și eu pot fi creativ”, doamnele educatoare Adriana Manciu și Adina Mustățea, au realizat ateliere de lucru (ateliere de modelaj, decorațiuni și artfecte religioase) în sala de grupă. Grupa mare a pictat icoane pe sticlă sub îndrumarea pr. lect. dr. Nichifor Tănase, inspector în Biroul de catehizare al Episcopiei Caransebeșului și Daniel Țăpîrdea, preotul paroh al „Sf. Vasile cel Mare”.

Au participat deopotrivă la activitățile creative ale copiilor și părinți, alături de cadrele didactice.

În data de 4 aprilie copiii vor merge la biserica „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” pentru a primi la Sfânta Împărtășanie.

Ultimele două zile vor fi destinate altor activități creativ-recreative, după cum urmează: astfel, în data de 5 aprilie, în cadrul acțiunii „Sport, mișcare, sănătate”, se vor desfășura diferite întreceri sportive între copiii grădiniței, iar ulterior în data de 6 aprilie, sub genericul „Tradițíi și obiceiuri de Paști” se va face deplasarea la Azilul de bătrâni din Reșița-Lend, pentru a oferi pungi cu cadouri de Sfintele Paști, bătrânilor în suferință și singurătate, după cum ne informează episcopiacaransebesului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente