Programul sarbatoririi sfintilor ocrotitori ai Bucurestilor

Sarbatorirea sfintilor ocrotitori ai Bucurestilor – Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (26 octombrie), si Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, ale carui sfinte moaste se pastreaza in Catedrala patriarhala – reprezinta de secole un popas duhovnicesc pentru credinciosii din Bucuresti si imprejurimi, ca si pentru sutele de mii de pelerini din intreaga tara, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Joi, 25 octombrie a.c, orele 09.00, potrivit traditiei locului, sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase in procesiune din Catedrala patriarhala si asezate in baldachinul special amenajat pe Dealul Mitropoliei, unde vor ramane pentru a fi venerate de catre credinciosi pana duminica noaptea, 28 octombrie a.c.

Cu aceasta ocazie, se vor savarsi slujbe de priveghere in fiecare seara, incepand cu data de 25 octombrie si pana in data de 27 octombrie inclusiv, la orele 17.00.

In zilele de 26 si 28 octombrie, incepand cu orele 9.30, va fi oficiata Sfanta Liturghie pe podiumul amenajat langa Catedrala patriarhala.

In ziua de 27 octombrie, ziua de praznuire a Cuviosului Dimitrie cel Nou, dupa Sfanta Liturghie, care se va oficia in Catedrala patriarhala, va avea loc sfintirea si inaugurarea studiourilor de Radio si Televiziune Trinitas ale Patriarhiei Romane, situate in Palatul patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente