Romanii care locuiesc in Munchen, Germania, sunt asteptati sambata, 22 aprilie 2006, de la orele 21.30, sa ia parte la slujba Invierii Domnului, la biserica romano-catolica ‘St. Paulskirche’, din apropierea sediului episcopal, alaturi de PS Sofian Brasoveanul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, informeaza Romanian Global News. Decizia de a se oficia aceasta slujba in lacasul de cult romano-catolic a fost luata ca urmare a numarului mare de credinciosi care vin la biserica, pentru a se bucura de sarbatoarea Invierii Domnului. Slujba Invierii va incepe cu ritualul impartirii luminii, urmat de o procesiune in jurul bisericii, o parte din cantarile Invierii urmand sa fie interpretate de corul ‘Sf. Apostol Andrei’, condus de catre diaconul Adrian Sandu. La sfarsitul Sfintei Liturghii se va imparti painea binecuvantata numita ‘Pasti’, precum si traditionalul ou rosu si o felie de cozonac. Slujba celei de-a doua Invieri sau Vecernia Dragostei, in care se va citi Evanghelia in mai multe limbi, va fi oficiata in ziua de Pasti, duminica, 23 aprilie 2006, de la orele 18.00, la capela ‘Sf. Siluan Athonitul’. Totodata, capela este si locul in care vor avea loc si celelalte slujbe din a doua si a treia zi de Pasti, 24 si 25 aprilie, cand Sfanta Liturghie va incepe la orele 10.00.
Un preot, cel mai mare fan al naţionalei de rugby | „Vine la meciuri, ne spovedeşte, ne împărtăşeşte”, spune preşedintele FRR
Părintele Gabriel Cazacu este unul dintre cei mai înflăcăraţi suporteri ai echipei naţionale de rugby. Nu ratează confrunătrile „Stejarilor” şi are locul lui în tribună la fiecare meci al naţionalei. Preotul slujeşte în Biserica Parc…
Smiley despre Schitul Prodromu: Locul acela îți oferă liniște
Smiley a vorbit în cadrul unui podcast realizat de producătorul Damian Drăghici despre cât de mult apreciază Schitul românesc Prodromu, despre muzică, credința în Dumnezeu și bucuriile vieții. „Te îndepărtezi de lumea asta gălăgioasă Artistul,…
73 de ani de la moartea Patriarhului Nicodim, un „slujitor al slovelor, iar nu numai al altarului”
În data 27 februarie 1948 trecea la cele veșnice al doilea patriarh al României, Nicodim Munteanu. În mod inspirat, scriitorul Cezar Petrescu l-a numit, pentru activitatea sa cărturărească, un „slujitor al slovelor, iar nu numai…
Unirea cu Basarabia nu se va face pe căi politice, ci prin înfrățire: Pastorația românilor din jurul granițelor
Protoieria Sector IV București a organizat vineri, la Parohia Sf. Nicolae – Vlădica, întrunirea „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”. Au participat episcopii Ungariei și Basarabiei de Sud. Ei au vorbit despre o datorie spirituală…
Ierarhii români, mesajele de încurajare transmise în pandemie
Biserica Ortodoxă Română, prin ierarhii săi, i-a încurajat și susținut permanent pe credincioși să treacă mai ușor prin pandemia care ne-a schimbat viețile. Vă facem cunoscute o parte dintre aceste mesaje de sprijin: Mitropolitul Teofan…